Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelborånarna kom över 686 000 kronor

Två män åtalades i dag för bankrånet i Ockelbo i februari. Vid rånet kom de över 686 000 kronor.

Annons

1 februari rånades Swedbanks kontor i Ockelbo av tre maskerade män. Två av dem, grovt kriminella 33 och 35 år gamla, har i dag åtalats vid Södertörns tingsrätt. Den tredje är fortfarande inte åtalad.

Männen är även misstänkta för att ha rånat och försökt råna två andra banker i Västerhaninge i Stockholm. De sitter häktade sedan i februari.

Vid rånet i Ockelbo tvingades bankpersonal och kunder att lägga sig ned på golvet. En bankanställd tvingades öppna kassavalvet där en av rånarna sprängde ett värdeskåp. Rånarna tog även en mindre summa pengar på ett bord. Sammanlagt kom de över 686 669 kronor.

Arbetarbladet har tidigare berättat att en äldre man såg rånarna och slog även en av dem i huvudet. Nu åtalas rånarna även för grovt olaga hot eftersom en av dem sköt efter honom med ett automatvapen.

En telefonavlyssning av rånarna visar att de varit i trakterna runt Ockelbo, att de reste till området samma dag som rånet och att den ena rånaren plötsligt haft pengar. Provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium visar också att hylsan som låg på golvet i Ockelbobanken stämmer överens med den automatkarbin som senare hittades hos en av rånarna.

Mer läsning

Annons