Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbos kommunchef Lars Sjödin slutar – får nytt jobb inom Region Gävleborg

/

Ockelbos kommunchef Lars Sjödin slutar den 1 augusti och lämnar för att bli ny biträdande regiondirektör och hållbarhetsdirektör i Region Gävleborg.

Annons

LÄS OCKSÅ: Regionens hållbarhetsdirektör Peter Kollin lämnar

Sedan 2008 har Lars Sjödin varit kommunchef i Ockelbo kommun men i sommar går han alltså vidare till ett nytt uppdrag och nu inom Region Gävleborg.

Det nya uppdraget blir som biträdande regiondirektör och hållbarhetsdirektör vilket innebär att han kommer ansvara för områden som kollektivtrafik, infrastruktur, hållbarhet och folkhälsa.

I ett pressmeddelande beskriver Lars Sjödin sina tankar inför det nya uppdraget som han tillträder i augusti.

– Jag har trivts fantastiskt bra med att arbeta i Ockelbo. Nu ska det bli spännande att arbeta i ett regionalt perspektiv där det blir viktigt att skapa bra samarbete inom regionen och med länets kommuner, säger Lars Sjödin.

Lars Sjödin ersätter därmed Peter Kollin som fick sluta efter att ha kommit i konflikt med bland annat regiondirektören Svante Lönnbark.

Ett beslut som då möttes av kritik från oppositionspartierna där Kenth Lövgren (L) menade att det var en förlust för regionen.

LÄS OCKSÅ: Kritik mot att toppchef i regionen tvingades bort

Regiondirektören Svante Lönnbark meddelar i ett uttalande att han är nöjd med tillsättningen av Lars Sjödin.

– Lars har omvittnat goda ledaregenskaper och har lång erfarenhet av samspelet mellan offentlig förvaltning och den politiska arenan. Han är varmt välkommen till regionen, säger Svante Lönnbark.

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

Mer läsning

Annons