Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödessäsong för hockeyn – ishall nu eller aldrig

/
  • FÖRHOPPNINGSFULLA. Tomas Johnsson och Gun Svärd, Ockelbo IF, hoppas att insamlingen ska räcka till för att man ska kunna bygga en ishall. ”Man hör ju att många pratar om insamlingen, vi hoppas att många är med”, säger Svärd.
  • LINJEN. ”Här under går linjen”. Gun Svärd och Tomas Johnsson från Ockelbo IF hockey skrapar fram linjerna de målat på isen.

Ödestimmen är slagen för Ockelbo IF. Senast till sommaren måste de börja bygga sin ishall – annars blir det sannolikt aldrig av. Nu kommer säsongen att ägnas åt intensivt insamlingsarbete.

– Det är nu pengarna måste in, säger Tomas Johnsson.

Annons

Ge en hundring i månaden till Ockelbo IF – den vädjan går föreningen nu ut med både till privatpersoner och företag i kommunen. Den här säsongen måste de storsatsa på att få ihop pengar till att bygga en ishall. Annars finns det risk att det aldrig blir av.

Öronmärkta hallpengar

Föreningen fick nämligen ett bidrag av Gästriklands idrottsförbund, 500 000 kronor som var öronmärkta och bara får användas till ett hallbygge. En stor och välkommen summa. Men det fanns ett sista användningsdatum.

– Har vi inte kommit igång i juni 2010 dras pengarna tillbaka. Så innan dess måste vi ha börjat, berättar Tomas Johnsson som sitter med i insamlingskommittén.

Nu gör föreningen allt för att få ihop pengarna. En insamling där man uppmanar byborna att donera 100 kronor i månaden i ett år – och lovar att alla pengar återbetalas om det inte blir någon ishall – är en av satsningarna. Enligt föreningens kassör går det trögt än så länge, men ordförande Gun Svärd har inte gett upp.

– Vi ska annonsera mer. Sen ska vi gå ut ordentligt till företagen här och se om de kan ge lite mera.

På söndag ordnar man bakluckeloppis på Ockelbo IP för att samla in pengar till hallbygget. Och enligt Svärd är det många som längtar efter en ishall. Klubben har svårt att värva medlemmar och hon tror att det skulle vara betydligt enklare om det fanns en hockeyrink inomhus.

– Se bara på i dag, när det snöar. Då är det inte kul att vara ute och träna hockey. Våra ungdomar kan inte bara sluta spela hockey för att vi inte har någon hall.

Mer läsning

Annons