Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paret planerar Ockelbos firande

/
  • FIRAR. Daniel Westling och kronprinsessan Victoria får vara med och bestämma hur deras bröllop ska firas också i Daniels uppväxtort Ockelbo.

Med ett år kvar till bröllopet har förberedelserna börjat också i Daniels hemkommun. Och också här kommer brudparet själva att vara med och bestämma över firandet.
– Vi försöker ha en dialog med Daniel och Victoria, säger kommunalråd Magnus Jonsson (S).

Annons

Datumet är spikat, kyrkan är bokad och i Stockholm börjar hotellen bli fullbokade. Men det är inte bara där man kommer att fira – också i Ockelbo kommer bröllopet att firas. Kommunledningen bekräftar att man redan börjat planera för festligheterna.

– Det finns en del olika uppslag som vi tittar på. Oavsett vad man tycker om saken börjar vi förstå att det här är en stor händelse för bygden. Vi kommer att ha en Ockelbomodell på firandet, så att det blir ett bra avtryck oavsett vilket upplägg vi väljer, säger Magnus Jonsson.

Någon lokal har man inte bokat ännu. Däremot har man kontakt med hovet för att också de ska godkänna firandet.

– Vi försöker ha en dialog med Daniel och Victoria så att det blir värdigt både för kommunen och för kronprinsessan och Daniel.

– Vissa kontakter har tagits, ja.

Kommunen har också kontakt med andra kommuner i regionen i sin planering. Och intresset för vad som ska hända i Ockelbo under bröllopsdagen är stort.

– Det är en hel del som hör av sig och undrar vad vi ska göra. Allt lade sig inte efter förlovningen. Sydsvenskan, Aftonbladet och Expressen har alla hört av sig, det är fortfarande ett stort intresse för det här.

– Nej, inte än. Men det kommer att bli ett värdigt firande.

Mer läsning

Annons