Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt underlag för vargjakt i Ockelbo – men vargen är inte där längre

/

Åtta vargar i reviret vid Ockelbo/Åmot ska jagas och nu är det bara en varg kvar i området som ska skjutas för att ta bort hela reviret. Men nu har jägarna ett problem: vargen är inte kvar i området längre.

Annons

LÄS OCKSÅ: Sjunde vargen är fälld i Ockelbo

Tidigare hade jägarna svårt att jaga vargen på grund av väderförhållandet. Det är enklare att jaga varg om det är snö på marken då man kan spåra den smidigare. Nu när snön äntligen fallit stöter jägarna i Ockelbo på ett nytt problem.

– Det är jättebra förhållanden nu för jakt på sista vargen, men den är inte inom området där vi ska jaga, säger Per Mellström, rovviltsansvarig för Jägareförbundet i Ockelbo.

I och med tilläggsbeslutet att hela vargreviret skulle jagas bort så minskade man området där jakten fick ske. I och med att det är så stränga regler så får jägarna nu tålmodigt vänta tills att vargen springer in i området igen.

– Det finns inte så mycket mer vi kan göra. Det är några som har gjort vargobservationer i närheten, men tyvärr inte i området vi får jaga, säger han.

LÄS OCKSÅ: Gävleborg berörs mer än någonsin av vargrevir

Anledningen till varför det är just vargreviret i Ockelbo/Åmot som ska bort har att göra med att vargarna där har varit särskilt problematiska för de boende där.

Jägarna har tills på måndag, 15 februari, på sig att jaga rätt på vargen. Efter det är jakten slut

LÄS OCKSÅ: Närgångna vargar oroar i Ockelbo

Mer läsning

Annons