Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prins Daniel inviger nya Perslundaskolan

/

Det blir kunglig glans på invigningen av nya Perslundaskolan i Ockelbo. Prins Daniel, som själv varit elev på skolan, är på plats när skolan invigs.

Annons

Lagom till vårterminens start flyttar eleverna in i den nya Perslundaskolan som rustats för 100 miljoner kronor. Men innan dess står en invigning på schemat - och det kommer fint folk dit.

Prins Daniel har tackat ja till en officiell inbjudan.

– Prins Daniel närvarar vid invigningen men datum är tyvärr inte satt ännu, skriver Ulrika Näsholm, pressinformatör vid Hovet, i ett mejl till Arbetarbladet.

– Det är naturligtvis jättekul att Prins Daniel kommer tillbaka till sin gamla skola, säger kommunalrådet Magnus Jonsson (S).

Läs mer: Politikerna satsar 100 miljoner kronor på att rusta Perslunda

Hur många från hovet som ska delta vid invigningen är inte klart.

– Det vi vet är att prinsen har tackat ja. Vår förfrågan gällde förstås även Prinsessan Victoria och Estelle också, så vi får se vad som händer, säger Magnus Jonsson.

I ett mejl till Arbetarbladet skriver Hovets pressinformatör att Kronprinsessan Victoria inte kommer att närvara vid invigningen. Om det betyder att prinsessan Estelle inte heller kommer till invigningen är ännu oklart.

Läs också: Perslundaskolan vill att prins Daniel inviger

Det är fortfarande oklart vilken dag invigningen kommer att hållas. Även vad Prins Daniels roll i det hela blir är oklart, då programmet inte är spikat än.

Men Magnus Jonsson berättar att de är stolta över att prinsen vill närvara vid invigningen.

– Perslundaskolan är jätteviktig för alla Ockelbobor. Det är vår enda högstedieskola, så alla har gått där.

Läs också: Följ med in i nya Perslundaskolan

Mer läsning

Annons