Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinsen kommer hem med sin prinsessa

/
  • Det var glada miner i Ockelbo i går. Kommunalrådet Magnus Jonsson, projektledaren Monica Järnkvist och kommunchefen Lars Sjödin längtar till 19 maj då Daniel och Victoria gör sitt första officiella besök i Daniels hemkommun. ”Daniel och Victoria har sagt att de vill träffa så många Ockelbobor som möjligt, så det är det allra viktigaste,” säger kommungänget om det tre dagar långa besöket.
  • Kronprinsessparet kommer till Ockelbo i maj.

På dagen två år efter att Daniel och Victoria kungjorde sin förlovning kom Ockelbo kommun med ett glädjande tillkännagivande.

Daniel och Victoria kommer hem till byn och hälsar på.

Annons

19–21 maj ska paret åka kommunen runt och besöka skolor, företag, smultronställen och förstås hälsa på Ockelboborna.

Daniel och Victoria kommer på morgonen torsdagen 19 maj och stannar i hela tre dagar.

– Det var de som ville vara här så länge och det känns jätteroligt, då hinner vi göra och se mycket, säger Lars Sjödin och berättar att nu när datumet för besöket är satt ska projektgruppen tillsammans med Daniel och Victoria komma överens om ett program för de tre dagarna.

Inget program än

När projektledaren Monica Järnkvist, kommunchefen Lars Sjödin och kommunalrådet Magnus Jonsson i går presenterade den glada nyheten fanns inget färdigt program för dagarna tre.

– Vi kan inte nämna några särskilda ställen för det vet vi inte än, vi ska nu göra ett program ihop med Daniel och Victoria, säger Magnus Jonsson och fortsätter,

– Det viktigaste är att skapa en arena för Ockelboborna där de kan träffa Daniel och Victoria, säger han och berättar att det är självklart att även byarna Jädraås, Lingbo och Åmot kommer att få påhälsning.

Under besöket kommer kommunen också försöka överlämna landskapsdräkterna som Daniel och Victoria fick i bröllopsgåva.

Prinsen och hans kronprinsessa kommer inte behöva trängas i Daniels gamla pojkrum på Smältvägen, utan de får bo på Gävle slott och landshövding Barbro Holmberg kommer förstås delta i besöket.

Första officiella besöket

Daniel och Victoria har så klart besökt Ockelbo många gånger tidigare, men påhälsningen i maj blir deras allra första officiella i Daniels hemkommun. Sist Ockelbo fick kungligt besök var för 26 år sedan. Då landade Kungen och Silvia med helikopter ute på åkern bakom Wij trädgårdar och träffade sedan företagare och kommunrepresentanter.

Mer läsning

Annons