Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO i Lingbo protesterar mot höga skatter

/
  • PROTESTERAR. Anne-Marie Haas, Ing-Christine Hedberg och övriga PRO Lingbo ordnar i dag en demonstration mot pensionärernas höga skatter.

De har fått nog av att klara sig på en liten pension – och samtidigt betala mera i skatt än yrkesverksamma. Nu protesterar PRO och i Lingbo ordnar man demonstration i dag.


– Det är så mycket som drabbar äldre landsbygdspensionärer, tycker Ing-Christin Hedberg, sekreterare i PRO Lingbo.

Annons

Runt om i landet ordnar PRO-föreningar nu demonstrationer mot vad man tycker är ett orättvist skattesystem. I mars ska det bli en demonstration i Ockelbo – men i Lingbo är det dags redan i dag.

– Världsbanken har gått igenom 53 länder och i inget annat land än i Sverige beskattar man pensionärer högre än yrkesverksamma. Det är verkligen orättvist, konstaterar Ing-Christin Hedberg.

De förklarar att många av pensionärerna, särskilt de lite äldre ute på landsbygden, har mycket svårt att klara sig på sina pensionspengar som det är i dag.

– Det är inte många av oss som har en pension som överstiger 10 000 i månaden. Här i Ockelbo får vi dessutom betala alla hjälpmedel själva. En rullator till exempel, då behöver man en inomhus- och en utomhusrullator och ska man då ha en stadig kostar det minst 4 000, berättar Hedberg.

– Och det finns inte en chans att vi kan spara något på den lilla pension vi har heller, säger Anne-Marie Haas.

I dag vid lunchtid går demonstrationen och PRO Lingbo hoppas på att ett 50-tal sluter upp i tåget.

– Det är val 2010 och då har vi chans att påverka. Vi är 1,5 miljon pensionärer i Sverige, det är ganska många röster, säger Hedberg.

Mer läsning

Annons