Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pub och disco på nya Sjöbacken

/
  • Tror Behovet finns. ”Ockelboborna behöver något roligt att göra på helgerna också, så jag tror att det definitivt finns en längtan efter en egen pub här i byn” , säger Masum Keles som tagit över Sjöbacken och nu rustar restaurangen för fullt.
  • Satsar. Masum Keles och kocken Cecilia Larsson planerar för nyheter på Sjöbacken i Ockelbo.

Sjöbacken har fått ny ägare som har massor av nya och storslagna planer för restaurangen.

– Ockelboborna behöver en pub och disco här i Ockelbo, så till sommaren blir det dans och pub här, lovar Masum Keles som förutom pubidéerna har planer på att erbjuda både bowling och biljard på Sjöbacken.

Annons

Sjöbackens lunchservering är öppen som vanligt och kocken Cecilia Larsson lagar fortfarande husmanskost, men bakom gardinerna döljer sig en framtida pub. Isolering och plankor trängs med ny inredning och nya ägaren Masum Keles har massor av idéer för Restaurangen.

Öl och fin utsikt

– Här ska vi sätta upp en bardisk, så kan man komma hit på lördagskvällen och dricka en öl och titta ut över Bysjön. Det blir perfekt, säger Masum som väntar på att få alkoholtillstånd från kommunen så att han kan öppna pub.

I mellanrummet finns också en liten scen och planen är att det ska bli dans och musik på helgerna.

”Måste hända något”

– Det måste hända något här i Ockelbo på helgerna också. Nu får ju Ockelboborna betala dyr taxi för att ta sig till krogen i Gävle eller Sandviken, säger Masum och menar att det finns ett stort sug efter en lokal pub i Ockelbo.

I rummet längst in ska ett antal biljardbord in och Masum hoppas också kunna bygga ut för att anlägga bowlingbanor.

I går jobbade förre ägaren André van Kuijeren sista dagen och det var med varm hand han lämnade över till Masum.

– Det ska bli skönt att varva ner lite, fast vi behåller pensionatet och vi får se hur det blir med glassbaren till sommaren, säger André och konstaterar att han inte blir helt sysslolös framöver.

Mer läsning

Annons