Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola får kritik - elev fick för lite stöd

Skolinspektionen riktar kritik mot Ockelbo kommun efter att en förälder anmält sitt barns grundskola till Skolinspektionen.

Annons

Föräldern tycker att barnet inte har fått tillräckligt med stöd.

Barnet började på skolan i januari år 2009. I sin kritik skriver Skolinspektionen att kommunen inte tillräckligt skyndsamt utrett elevens stödbehov när den började på skolan. Vidare har skolan inte följt upp och utvärderat sina åtgärder och brister även i sitt åtgärdsprogram.

– Skolinspektionen tycker att vi var för sena att utreda och brast i uppföljningen av stödåtgärderna. Vi har åtgärdat bristerna och kommer att svara myndigheten det, säger Lotta Wennlund, skolchef i Ockelbo kommun.

Amäldes 2010

Föräldern anmälde skolan till Skolinspektionen i november 2010.

I anmälan uppger föräldern att barnet har kunskapsmässiga svårigheter och att barnet har fått visst särskilt stöd, men att det inte har varit tillräckligt. Barnet går nu inte längre kvar på skolan.

Ockelbo kommun uppger att skolan hade kännedom om att eleven hade behov av särskilt stöd och att den i flera ämnen inte nådde upp till målen i sin årskurs. Skolan lyckades inte få elevens vårdnadshavare att medverka till att göra en utredning av vad eleven behövde för stöd och hjälp.

Kommunen uppger också att skolan har utrett elevens behov, upprättat ett åtgärdsprogram och att stödåtgärderna har följts upp och utvärderats.

Senast 15 juni ska Ockelbo kommun svara på kritiken.

Mer läsning

Annons