Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan tar form i byggdammet

/

Nya Perslundaskolan håller än så länge tidsplanen, men det är långt kvar innan den är färdig. Arbetarbladet var med när kommunstyrelsen fick en rundvandring.

Annons

Det är en byggarbetsplats som Ockelbo kommunstyrelse får se på torsdagsförmiddagen. Sladdar hänger från taket, bullerljud hörs från maskiner, vissa väggar är nymålade medan andra är täckta av byggdamm.

Byggledaren Andreas Östblom leder vägen mellan de blivande klassrummen i de två gamla skolbyggnaderna. Här är alla fönster bytta, och utanför läggs grunden för det som ska bli den helt nya skolbyggnaden.

– Det rullar på så sakteliga, jag tycker det har gått ganska bra. Det har varit en del saker som har dykt upp under resan gång men de får man hantera, det är så när man bygger om en gammal kåk, säger Andreas Östblom.

Intresset från politikerna är stort. Många har gått i skolan själva och det skämtas om bus och påföljande utskällningar. En av de gamla eleverna är kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson (S).

– Det är gamla minnen som väcks till liv, både negativa och positiva, som första kärleken och så där, säger han.

Målet är att nya Perslundaskolan ska kunna ta emot alla kommunens elever i årskurserna 4–9 vid skolstarten i augusti, och än så länge håller tidsplanen.

Torsdagens runvandring äger rum i samband med att den nya kommunstyrelsen – som tillträde vid årsskiftet – har sitt första sammanträde.

– Det känns alldeles fantastiskt att vi från nya kommunstyrelsen har fått chans att göra det här besöket under dagen och se hur långt de har kommit, säger Magnus Jonsson.

Perslundaskolan byggdes på 1950-talet, och det ska gå att känna igen skolan även efter renoveringen.

– Man kommer behålla marmorgolven, smidesräckena och djupet i fönstren. Så även om det pågår en total ombyggnation här kommer man se spåren av den gamla Perslundaskolan. Så det tycker jag känns speciellt häftigt på något vis, säger Magnus Jonsson.

Mer läsning