Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart inflyttning på nya Bysjöstrand

/
  • LÄGENHETsvisning. Kommunstyrelsen fick i går chans att besöka Bysjöstrand. De flesta av lägenheterna kommer att se ut så här: enrumslägenheter med kokvrå och rymligt badrum.
  • VISADE. Bo Lindbladh, teknisk chef, visade runt kommunstyrelsen och journalister i det nya äldreboendet.
  • FÖRVÄNTANSFULL. Socialchef Palle Danielsson står i det som ska bli de boendes egna gym. Han ser fram emot att det nya ska bli klart.

Om bara ett par månader ska de första flytta in på Bysjöstrand. I går fick kommunstyrelsen en rundtur i Ockelbos nya äldreboende.
– Med tanke på vilken standard vi har i dag känns det här jättebra, säger socialchef Palle Danielsson.

Annons

Det ligger travar av byggmaterial här och där och än så länge pågår arbetet inne på Visjöbygget, som så småningom ska bli Ockelbo kommuns nya äldreboende Bysjöstrand. Men om bara några månader ska de första flytta in och i går fick kommunstyrelsen och journalister chans att se vad som ska komma.

I juli ska allting stå klart och de boende på Sjöängsgården flyttar in – medan Sjöängsgården rivs och byggs om. Innan årsskiftet ska de därefter flytta tillbaka till Sjöängsgården. Då töms i stället Vibacka och alla som bor där flyttar in på Bysjöstrand.

– Det blir en stor flytt, det är väl det som känns lite jobbigt. En del måste flytta två gånger och det är inte bra, men det finns ingen annan lösning. Vi försöker minimera det allt vad vi kan, säger socialchef Palle Danielsson.

Han ser däremot fram emot att få det nya boendet färdigt.

– I dag har vi allt annat än god standard. Vi har jobbat för det här i flera år.

61 lägenheter, mestadels enrummare på omkring 30 kvadratmeter, fyra trapphus och två stora sänghissar ska inrymmas i Bysjöstrand. Det blir också inbyggda förbindelser mellan det nya huset och Sjöängsgården, som står bredvid.

Ett gym för de boende ska innehålla träningsmaskiner och redskap. Det blir också ett sinnesrum för dementa – och ett bubbelbad.

– Vi ska ha två fina badrum. Det ena med ett riktigt badkar som är höj- och sänkbart och det andra ett sinnligt bubbelbadkar där man sen kan ta mysiga bad. Här kommer vi ju till exempel att ha människor som får vård i livets slutskede och då tycker vi att de ska kunna få det.

1 juli är det tänkt att de första ska kunna flytta in och Bo Lindbladh, teknisk chef, tror inte att det ska behöva bli försenat.

– Under arbetets gång har tidsplanen blivit lite förskjuten. Som värst har vi legat fyra veckor efter, men nu handlar det bara om någon vecka.

Mer läsning

Annons