Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokrater samlas i Ockelbo

/

Socialdemokraterna gjorde ett katastrofval på riksplanet. Nu samlas de i Ockelbo kommun, där partiet gjorde ett succéval, för att diskutera den nya parti­ledningen.
– Det känns jättekul att så många ledande socialdemokratiska politiker kommer till lilla Ockelbo, säger kommunalrådet Magnus Jonsson.

Annons

I riksdagsvalet fick socialdemokraterna 30,7 procent av svenska folkets röster – det sämsta valresultatet på nästan hundra år.

Men i Ockelbo gjorde partiet ett riktigt succéval och fick hela 49,6 procent av alla rösterna. Resultatet var det procentuellt bästa i länet och det var bara i 28 kommuner i hela Sverige som Socialdemokraterna fick fler röster procentuellt än i Ockelbo.

– Vi gjorde verkligen ett lysande val i Ockelbo, säger Magnus Jonsson som nyss startat sin andra mandatperiod som kommunalråd.

Bråda dagar

I torsdags hade Magnus Jonsson bråda dagar. Allt ska vara i sin ordning när Socialdemokraterna Gävleborg samlas till förtroenderåd i Ockelbo på lördagen.

– Jag ska cykla till Wij och kolla ljudsystemet nu, det måste ju funka, berättar Magnus och fortsätter;

– Jag undrar hur många kommunalråd som kollar ljudanläggningar. Men jag älskar det här livet, konstaterar han.

Två stora diskussionspunkter finns på agendan för de omkring 100 socialdemokrater som kommer till Wij trädgårdar – besluta om partidistriktets organisation inför en ny mandatperiod och diskutera valresultatet.

– Partisekreteraren Ibrahim Baylan kommer ju också så det blir säkert diskussioner om vem som ska bli ny partiledare, tror Magnus Jonsson.

Mer läsning

Annons