Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor omsättning på chefer i Ockelbo

Tekniske chefen i maj, skolchefen i juni – nu försvinner cheferna från kommunen.
– Att så många försvinner efter korta sejourer är ett problem, tycker Johan Malmström som nyligen lämnade jobbet som teknisk chef.

Annons

Stefan Meuller är inte den första som säger upp sig och lämnar jobbet som chef i Ockelbo kommun.

Bara för en dryg månad sedan sade också Johan Malmström upp sig, som teknisk chef.

– Jag tyckte inte att den om-organisation som berörde mig var någon lyckad lösning, vare sig för min del eller för Ockelbos. Men mitt ord väger ju ingenting i de sammanhangen, uppenbarligen, säger han.

Känner igen sig i Meuller

Han känner också igen sig i Meullers beskrivning:

– Det är klart att man alltid önskar sig någon slags utvecklingskurva i den här typen av tjänster. Och det har vi väl inte riktigt haft.

Trivdes bra

Precis som Stefan Meuller betonar han att han trivdes bra med att arbeta i kommunen – ändå valde han att säga upp sig. Och att det är hög omsättningshastighet bland cheferna håller han med om.

– Det är väldigt olyckligt. Det tar ju något år att komma in i ett arbete och rekryteringsprocessen kan bli lång. Det gynnar ju inte kommunens resultat.

Johan Malmström och hans familj planerar nu att flytta från Ockelbo till Tromsö i Norge, där han har ett nytt jobb som väntar.

I februari i år slutade Leif Karlsson, ekonomichef.

Förra våren sade kommunchef Maya Olsson upp sig och tog ett jobb på Sandvik. Hon hade då ersatt den kommunchef som slutade 2003.

Mer läsning

Annons