Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för att driva Centrumhotellet

/
  • Flera lokala krögare och kockar har anmält intresse för att driva Centrumhotellet i Ockelbo.

Det är många som vill driva Centrumhotellet. Flera lokala krögare och kockar har anmält sitt intresse. Och Ockelbo pensionat vill gärna utöka och ta över hotellet också.


– Vi vill möta upp gästernas behov i kommunen,

säger Karin Magnusson, ägare Ockelbo pensionat.

Annons

Nu har ansökningstiden gått ut för dem som vill driva Centrumhotellet i Ockelbo. Och intresset har varit stort. En av dem som har anmält intresse är Karin Magnusson, Ockelbo pensionat. Hon förklarar att hon inte har för avsikt att överge pensionatet.

I stället tänker hon i så fall driva både hotellet och pensionatet och rikta sig mot flera olika kundgrupper.

– Vi har begränsat med plats hos oss och befinner oss i ett fint gammalt hus från 1800-talet som vi inte kan förändra så mycket. Vi vill utöka med fler arrangemang, till exempel konferenser, och skulle behöva centrumhotellet för andra ändamål. Till exempel behöver vi utöka antalet rum, säger hon.

Bland de andra anmälda finns också Ninja Revelj, som tidigare arbetat som köksmästare på Wij trädgårdar, Anders Mårdäng som har drivit restaurangen Sjöbacken, och cateringföretagaren Max Stenlund i Norrsundet. Markus Sjölund, som driver Dössbergets värdshus i Bjursås, är en annan som anmält sig.

Sammanlagt har man fått in nio ansökningar. Under nästa vecka ska kommunen börja titta på ansökningarna, men inte förrän i januari räknar man med att avgöra vem som får driva hotellet. Den som får ta över kommer till att börja med driva hotellet i två år – men det kan också bli längre.

Det var i våras det blev liv i centrumhotellet igen, det hade stått tomt under nästan ett år efter att kommunen tagit beslut om att bygga ut det.

Tanken var då att kommunkontoret skulle flytta till Vibacka och ge plats för hotellets utbyggnad.

Men upphandlingen blev för dyr och nu är det osäkert om man kommer att flytta.

Mer läsning

Annons