Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlar om att göra de mest kreativa crêpesen

/
  • Presentationen är viktig. Ki Lindegren lägger upp sina crêpes med minutiös noggrannhet. Ett viktigt bedömningskriterium för juryn var just presentation och upplägg. Juryn tittade också på smak, lokala råvaror, tanken bakom rätten och hygien.Foto: Lars Wigert
  • Först ut. Nathalie Stridsberg ser till att alla crêpen ligger lika på tallriken. ”Jag valde dill och kyckling”, säger hon.

Äpplen, pannkaka och saffran föll domarna i smaken när Bessemerskolans kockelever i går presenterade crêpes med lokala råvaror på Wij trädgårdar.

– Det här ger en kick, säger Johanna Sjöberg som vann utmaningen.

Annons

I oktober var kockeleverna på Bessemerskolans vuxenprogram på studiebesök på Wij trädgårdar. Då fick eleverna en utmaning av Wijs vd Malin Eriksson – att laga en god crêpe med lokala ingredienser. Vinnaren skulle få sin rätt lagad på Wij i sommar.

– Vi har haft tankar på en lättare lunchservering till sommaren och då var vår bästa idé ett crêperie, så vi tyckte att det här var en spännande utmaning, berättar Malin Eriksson.

I går presenterade eleverna tolv olika rätter som de experimenterat fram under två månader.

– Det här är nervöst, konstaterade Nathalie Stridsberg som var först ut att presentera sin kyckling- och dillcrêpe för juryn.

I juryn satt Siw Persson från Ockelbokyckling, Ockelbos näringslivschef Agneta Wenell, Eva Nordlund från Jädraöl, Malin Eriksson på Wij och så Niclas Lindgren från Raskannas pannkakor som stod för pannkakorna i crêpeutmaningen. Anställda på Wij och Raskannas Pannkakor fick agera referensgrupp.

– Fantastiskt kul att ni har visat att man kan använda pannkakor på så många sätt, lovordade Niclas Lindgren.

När den näst sista crêpen – Johanna Sjöbergs äppelcrêpe med saffransgrädde – kom ut, spred sig superlativen i rummet. ”Fantastiskt gott”, ”Vilken smakupplevelse” konstaterade juryn efter att ha provat den julinspirerade dessertcrêpen.

När juryn slog ihop poängen från de fem bedömningsområdena: smak, lokala råvaror, upplägg/presentation tanken bakom rätten och hygien stod Johannas crêpe också som vinnare.

– Det här var jätteroligt och en väldigt bra erfarenhet. Jag kommer gärna hit och äter en Johannacrêpe i sommar, skrattar vinnaren.

Johannas vinnarcrêpes

Mer läsning

Annons