Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Temakväll i Ockelbo ska motverka fördomar

En temakväll med diktläsning, föredrag och intressanta nya bekantskaper. Det hoppas Socialdemokraterna ska vara rätt medicin mot fördomar och främlingsfientlighet i Ockelbo.

– Ju mindre man vet, desto mer fördomar har man ofta, säger Arbetarekommunens Gunilla Persson.

Annons

På tisdag kväll bjuder Socialdemokraternas Arbetarekommun, tillsammans med projektet LOTS och integrationsenheten, in till en temakväll om integration på Kulturstation.

Anledningen är att man vill motverka fördomar och främlingsfientlighet i kommunen, efter att man börjat ta emot kommunplacerade flyktingar.

Berättar sina historier

Musikunderhållning, föredrag och informationspunkter finns med i kvällens program. Tre av de flyktingar som kommit till Ockelbo kommer också att presentera sig och berätta sin historia.

– Jag tror att mycket handlar om information. Ju mindre man vet, desto mer fördomar har man ofta. Det är viktigt att mottagandet blir så bra som möjligt och att inställningen är positiv. Det tror jag att den blir om man får möta de här människorna och lära känna dem, säger Gunilla Persson från Arbetarekommunen.

Öppen diskussion

Temakvällen avslutas med en öppen diskussion.

– Jag hoppas att så många Ockelbobor som möjligt tar chansen att komma och få svar på sina frågor, säger Persson.

Har flyktingarna i Ockelbo drabbats av främlingsfientlighet och fördomar?

– Vi har inga mått på vilka fördomar som finns. Men det är väl alltid så att man reagerar lite avvaktande inför stora förändringar som rubbar cirklarna. Och här kom i alla fall 100 personer, familjer med barn. Det här får inte bara vara ett politiskt beslut, det är viktigt att människorna i kommunen också är med på noterna.

Mer läsning

Annons