Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorsten Åstrand har kommit varje gång

Han är en av veteranerna i kommunpolitiken – och den enda ledamot som inte missat ett enda sammanträde. Thorsten Åstrand, c, är ensam om att ha hundraprocentig närvaro i kommunfullmäktige.

Annons

En enda ledamot har sett till att vara med på vart enda fullmäktigesammanträde. Det är Thorsten Åstrand, c. Han tycker det är viktigt som folkvald politiker, att medverka på sammanträdena.

– Ja, jag brukar prioritera möten över huvud taget som jag tagit på mig. Och fullmäktige är högsta beslutande organ. Det är ju där vi tar besluten, även om man säger att det är väl förberett innan det kommer till fullmäktige.

En gång under hösten har en av centerpartiets stolar stått tomma i fullmäktige, och fem gånger har en ordinarie ledamot varit borta – något som kanske kunde räknas som genomsnittligt. Men det är ändå problematiskt, tycker Åstrand. Samtidigt är det svårt att fylla valsedlarna med engagerade människor som gärna hoppar in.

– Många vill ställa upp men stå långt ner på listan. Det är samma sak för alla politiska partier och föreningar. Det är en kärntrupp som är ganska gammal och har varit med länge, samtidigt som det är stora problem med att få in ungdomar. Men de har ju väldigt mycket de ska klara av, särskilt om de bildat familj och ska hinna med det.

Mer läsning

Annons