Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendiga tulpaner i Wij

/
  • BLANDAR STILAR. Emma Niskala ville inte bestämma sig för en av årets tulpantrender  i sitt stora arrangemang. ”Jag blandar alla möjliga stilar i stället”, säger hon. Hon har också designat och tillverkat vasen själv inför utställningen.
  • LÖKAR. En krans av tulpanlökar hängs upp i matsalen, av Amanda Wixner och Therese Johansson.
  • INRAMAT. Johanna Nygren har byggt en ram av halm som hon sedan täckt med tulpanlökar. Upp ur ramen ska det växa tulpaner och arrangemanget är helt och hållet hennes eget påhitt.TULPANBACKE. En utförsbacke full av vårkänsla möter besökarna i entrén. Evelina Högman, Lisa Wahlman och Mikaela Eklund är i full färd med att arrangera den.

Vad är trendigt i tulpanvärlden? Fråga andraårseleverna på Polhemsskolans floristprogram i Gävle. Den här veckan ställer de ut tulpantrender och maffiga arrangemang i Wij trädgårdar.

– Det finns massor av olika trender i år, berättar Emma Niskala.

Annons

Tulpaner under vattnet, tulpaner i en nedförsbacke – och tulpaner som växer i en ram av tulpanlökar. Alla tänkbara varianter finns att se när Polhemseleverna ordnar sin utställning i Wij. Inspirationen kommer från fjolårets och årets trender inom tulpanarrangemang.

– Vi har till exempel virkat blommor att ställa tillsammans med tulpanerna för att få stilen ”bohemian thoughts”. Men jag blandar alla möjliga trender i stället, för jag tycker det blir bättre, säger Emma Niskala som gjort en vas av mossa och ståltråd till sin enorma – mycket noggrant arrangerade – bukett.

Eleverna har ägnat mycket tid åt att planera och förbereda inför utställningen, som ska visas i en vecka.

– På torsdag ska vi hit igen för att byta ut blommor om det behövs, säger Emma medan hon fortsätter att sticka ner blommor i vasen.

Är tulpaner favoritblomman då?

– På en skala mellan ett och tio får tulpanen kanske fyra, fem. Jag gillar stora maffiga blommor som krysantemum bättre. Men det har varit jätteroligt att få göra det här, det är en bra erfarenhet.

Mer läsning

Annons