Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Vansinnesfärden med krockade polisbilar - se polisens film om händelsen

Nu åtalas föraren som stal en lastbil och körde in i tre polisbilar.

Annons

Den man som stal en lastbil i centrala Hudiksvall och körde in i tre polisbilar åtalas nu för flera brott. Händelsen inträffade den 23 mars i år.

Mer tv: Se de krockade polisbilarna

Polisen fick larm om den stulna lastbilen och fick snart syn på fordonet på Södra vägen. Lastbilen svängde av in på Håstaängsvägen där föraren körde in i en polisbil som spärrade vägen.

Ett par hundra meter bort stod ytterligare en polisbil och i den satt två poliser. Lastbilen körde in i polisbilen snett bakifrån och fortsatte sedan länsväg 583 söderut.

I Enånger hade en annan polis lagt ut en spikmatta på vägen. Lastbilstjuven vek undan och körde in i den polisbilen, trots att en polis stod intill.

Lastbilen fortsatte sedan norrut på E4, mot körriktningen. Enligt utredningen tvingades minst tre långtradare och flera personbilar att väja. Efter drygt två kilometer på E4 slutade färden i diket i höjd med Hällängen, Enånger.

Läs också: Mona hamnade mitt i lastbilsdramat på E4

Nu åtalas mannen för bland annat försök till grov misshandel mot tre poliser och grov vårdslöshet i trafik. Rättegången kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt framöver. Inför det har polisen gjort en datoranimerad film om händelseförloppet.

Den åtalade mannen uppgav under häktningsförhandlingen att han hade tagit nätdroger och trodde att han var tvungen att ta lastbilen för att åka och rädda sina anhöriga. Han sade att han inte ville skada poliserna.

Mannen är tidigare dömd för mord efter att ha skjutit ihjäl en man i Ockelbo 2003. När polisen jagade honom och två andra män den gången avlossade han ett skott med ett hagelgevär mot den efterföljande polisbilen.

Mer läsning