Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om ihjälslagen varg står stilla

I början av februari slogs en varg ihjäl och kördes över med skoter vid sjön Fansen på gränsen mellan södra Hälsingland och Ockelbo kommun. Polisen kommer i nuläget ingen vart med fallet.
– Utredningen står stilla, säger Sven Lind, kriminalinspektör.

Annons

Vargen ska först ha jagats och körts över med skoter och sedan slagits ihjäl med ett trubbigt föremål. Kroppen hittades sedan i en skog i närheten. Brottet rubriceras som grovt jaktbrott.

Som det är nu kommer inte polisen framåt med utredningen.

– Vi väntar på svar från Statens kriminaltekniska laboratorium och från andra tekniska undersökningar. När vi kommer att få de svaren har jag ingen aning om. Det pågår inget aktivt polisarbete just nu och vi har inte några misstänkta, säger Sven Lind.

Den här typen av brott är ofta svåra att utreda och det är tufft att få fram gärningsmännen, menar han.

– I det här fallet finns det dessutom antagligen inga vittnen till händelsen, eftersom den här platsen ligger avlägset, säger Sven Lind.

Belöningen som utfästs till den som kan ge avgörande tips på vem som dödat vargen är nu uppe i totalt 74 000 kronor. Det är föreningar, företag och organisationer som samlar in pengarna. Det finns också en särskild fond för ändamålet. Vargföreningen Wolf Army of Sweden tillsammans med Djurens vänner i Jönköping har avslutat sin insamling och kom upp i 24 316 kronor.

Mer läsning

Annons