Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökta torsdagsträffar för alla sportbilsentusiaster

/
  • Corvette. Mikael Eriksson från Sandviken är lycklig ägare till den här bilen: En Corvette C5, årsmodell 1998. ”Jag hämtade hem den från Texas och har haft den i tre år nu”, berättar Mikael.
Ferrari. En vacker röd Ferrari Modena Spider, årsmodell 2004 var först på plats den här torsdagen.
  • En vacker röd Ferrari Modena Spider, årsmodell 2004 var först på plats den här torsdagen. Varje torsdagskväll träffas sportbilsägare vid Medskogssjöns camping. Har man ingen egen kan man ju alltid fara dit och kika på vrålåken.

Kör du en sportbil? Då ska du passa på att besöka Medskogsjöns camping nästa torsdag.

– Idén är att vi ska samlas kring vårt gemensamma sportbilsintresse – oavsett vilket märke eller status bilen har, säger initiativtagaren Ronald Sundgren från Ferrariklubb Sweden.

Annons

Varje torsdag den här sommaren har ett gäng sportbilsägare träffats vid Medskogssjöns camping söder om Ockelbo.

Finner inga ord

Den här torsdagen kom åtta bilar, men ofta är det fler än så som dyker upp. Mikael Eriksson från Sandviken äger en Corvette och han kan inte riktigt sätta ord på vad som är grejen med sportbilar.

– Det är någon slags tjusning med dem. Att det finns fart och resurser. Det är speciellt. Alla köper miljöbilar nu, men vi köper racerbilar, förklarar han. Men jag har faktiskt en miljöbil också, som jag kör till vardags, säger han och skrattar.

Sommarnöje

Att äga och köra en sportbil är mycket av ett sommarnöje. Mikael kör bara runt 300 mil per år med sin bil och det är under sommarhalvåret. Träffarna med andra sportbilsägare är ett bra utflyktsmål.

– Man har ju samma intressen. Det är därför det är roligt att ses så här, att träffa andra och umgås. Det är ett sätt att komma ut, helt enkelt, säger Mikael.

Mer läsning

Annons