Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann en vecka i solen åt bästa kompisen

/
  • GLAD. I dag åker Sophia Resare utomlands, till Kanarieöarna, på gratis semester. Det gör hon tack vare kompisen Petronella Glantz, som anmälde henne till en tävling i radiokanalen Mix Megapol.

På torsdagsmorgonen ringde telefonen hos Sophia Resare. På andra sidan väntade en överraskning: en solsemester på Kanarieöarna. Bästa kompisen Petronella hade anmält henne till en tävling – som hon vann.


– Jag blev helt chockad, jag visste inte ens att det fanns en tävling, säger en lycklig Sophia.

Annons

Petronella Glantz lyssnar alltid på radio och ofta på kanalen Mix Megapol.

Det var där hon hörde talas om tävlingen: 70 tjejer från hela landet skulle få åka med ”Tjejplanet” till Kanarieöarna tillsammans med programledaren Gry Forsell. Petronella anmälde sin bästa vän Sophia.

– Jag skrev till dem att om det är någon som är värd en solsemester är det Sophia som har tre små barn och pluggar till lärare.

Petronella hörde att över 40 000 tjejer var med och tävlade om resan och trodde att det skulle bli omöjligt att vinna.

Men så plötsligt, bara några dagar innan avresan, ringde radiokanalen till Sophia och berättade i direktsändning att hon kommit med.

– Jag blev helt chockad! Jag visste inte om tävlingen, och dessutom har jag aldrig vunnit något förut, säger hon.

I morgon lyfter planet och under några dagar får Sophia sedan bo på femstjärnigt hotell och ägna sig åt chokladprovning och annat lyxigt tillsammans med de andra tjejerna som vunnit.

– Det ska bli jättespännande! Alla runtomkring har varit jättesnälla och hört av sig och hjälpt till med barnpassningen så att jag kan åka. Det här blir Sophiasemester, förhoppningsvis kommer jag hem utvilad. Tänk bara att få sova en hel natt, flera nätter i rad!

Ett litet bekymmer återstår bara innan avresan.

– Jag hittar inte mitt pass! Jag har letat hela dagen. Dyker det inte upp får jag åka till Arlanda i förväg och fixa ett tillfälligt. Och så måste jag köpa en bikini.

Mer läsning

Annons