Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växthusen i Brattfors kommer att rivas

/
  • RASAT. Ett av växthusen i Brattfors gav vika för snön i vintras. Vad som ska hända med området är fortfarande oklart – men växthusen kommer troligen att rivas.

Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med den gamla plantskolan i Brattfors. Än så länge har man inte lyckats sälja området.
– Det troligaste är att vi river växthusen, säger Fredrik Nordborg, vd Södra Odlarna.

Annons

Det var för fem månader sedan, i slutet av november, som den sista plantan skickades från plantskolan i Brattfors. Sedan dess har området stått tomt i väntan på att en eventuell ny köpare vill ta över.

Men än så länge har det inte blivit någon försäljning.

– Vi fortsätter titta på vad vi kan göra där uppe, men det är inget som har så hög prioritet. Vi har fortfarande inga direkta saker på gång där, inget som är beslutat i alla fall, säger Fredrik Nordborg.

Under vintern har ett av växthusen rasat samman, på grund av tyngden av snön som lagt sig på taket. Och Nordborg tror inte att man lyckas sälja resten av byggnaderna.

– Fördelen med de här stora växthusen är att vi kunnat köra med rätt stora maskiner där. Men nackdelen är just att de inte håller så bra för snön. Och så är de inte så ekonomiska att värma upp, de är rätt dyra växthus. Troligen blir det så att vi river dem som är kvar nu.

Mer läsning

Annons