Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi håller oss inom ramarna”

Kommunen har räknat med att det blir en del oförutsedda utgifter under Visjöbygget – och de nya utgifterna spräcker inte ramarna. Det meddelar kommunchefen Lars Sjödin.
– Det kommer inte att bli ett nytt fjärrvärme-debacle, säger han.

Annons

I avtalet som kommunen skrev med entreprenören har man gjort upp om att Visjöbygget får kosta 79 miljoner kronor. Men de nya kostnaderna orsakar inga problem, säger Lars Sjödin.

– I budgeten har vi en post för oförutsedda utgifter, det finns redan beskrivet i kommunstyrelsens beslut. Vi håller oss inom ramarna som vi tagit.

Ingen ny skandal

 

Sjödin konstaterar att det är svårt att veta att man tagit med allt när man lägger ut en anbudsförfrågan. Därför hade man räknat med att det skulle tillkomma utgifter, och tagit med det i budgeten. Han uppskattar att spontningsarbetet kommer att kosta mellan en halv och en miljon.

För tio år sedan byggde kommunen en ny fjärrvärmeanläggning som skulle ha kostat 25 miljoner kronor men kom att kosta det dubbla. Sjödin försäkrar att det inte är risk för att en sådan skandal upprepar sig.

– Vi känner att vi har ordentlig koll på det här. Vi har en styrgrupp som gör uppföljningar varje månad och en byggkontrollant som hela tiden kollar att vi ligger i fas både med tid och kostnad.

Mer läsning

Annons