Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vibacka kan bli nya lägenheter

Det börjar bli dags att avgöra vad som ska hända med Vibacka. Och nu ser det ut som att en ny lösning kan bli aktuell: att bygga om äldreboendet till nya lägenheter.
– Det är många som vill flytta in till kommunen och bo centralt, säger kommunalråd Magnus Jonsson.

Annons

Visjöbygget, som ska resultera i ett nytt äldreboende, har redan satt igång. Men fortfarande har kommunen inte bestämt sig för vad man ska använda det gamla Vibacka, till när allting är färdigt. I måndags var frågan uppe i kommunstyrelsen och kanske börjar man nu närma sig en ny lösning – att bygga om delar av Vibacka till lägenheter.

– I dagsläget har vi bara sex tomma lägenheter i Ockelbo, det är alldeles för lite. Till skillnad från andra kommuner behöver vi inte riva något, vi behöver skapa boende, säger Magnus Jonsson.

I första hand är det lite äldre kommuninvånare, och även boende i andra kommuner, som vill få tag i fina enplanslägenheter med rejäla förråd och garage.

– Drömmen är att få till attraktiva lägenheter i centrala Ockelbo. Sedan är det ju ingen hemlighet att det finns en hel del fina fastigheter i vår kommun som behöver frigöras för att nya familjer ska kunna flytta hit.

Inget alternativ

En diskussion som pågått länge handlar om att flytta hela kommunkontoret till Vibacka. Enligt Magnus Jonsson är det inte längre ett alternativ.

– Så länge jag är kommunstyrelsens ordförande kommer jag inte att gå med på att vi flyttar hela kommunkontoret. Jag är ganska övertygad om att vi kan behålla den verksamhet vi har i dag i Centrumhuset.

Ockelbogårdars vd och kommunens tekniske chef, Bo Lindblad, har nu fått i uppdrag att ta fram en arbetsgrupp som utreder vilka olika alternativ som finns för Vibacka. Det finns också behov av olika boendeformer inom den sociala enheten och enligt Jonsson kan det bli aktuellt med en kombination mellan vanliga lägenheter och någon slags kommunal verksamhet. Josefin Nygren

Mer läsning

Annons