Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktoria har hittat rätt kille för jobbet

/

Annons

Jag har minglat runt i sammanhang jag inte är infödd i. Ätit fina middagar med besticken i strikta kolonner. Konverserat om saker jag inte riktigt behärskar.

Känt mig klumpig, bonnig, försökt hålla ryggen rak och anstränga mig för att inte avslöja min osäkerhet. Av rädsla för att se de leende ansiktena vända sig bort mot någon mer intressant; jag var inte ”classy” nog att ägna tid och uppmärksamhet.

Men det finns de som är gränslöst trygga i sig själv; ta mig som jag är eller skit i det.

Sån måste Daniel helt enkelt vara.

Att möta alla slags människor utan förutfattade meningar, rädsla eller nervositet är en sällsynt egenskap. Att trivas lika bra på en förfest hos en kompis på Humlevägen i Ockelbo som ett cocktailparty i en flott Östermalmsvåning.

Går det att testas i ett ”finare” sammanhang än en kungamiddag?

Nervöst nog att vara från Ockelbo och följa med en överklasstjej från Stockholm hem. Men nu snackar vi överklasstjejernas Lamborghini, Dom Perignon.


Det är inte så enkelt som att kungliga också är människor och någon har torkat även deras rövar.

De har inte levt vanliga liv. Lika lite som Ockelbobor vet hur det känns att vara kronprinsessa på Drottningholm, lika lite vet Viktoria om hur det är att sätta plant på ett stenigt hygge i Mörtebo för att få ihop pengar till första charterresan.

Daniel måste besitta en social kompetens alldeles utöver det vanliga.

Bland världens alla rikingar, snyggingar, superintellektuella, konversatörer, coming direktörer, valde Viktoria honom för den trygghet och det lugn han ingjuter i henne.

En kille från Ockelbo att hålla i handen när åskan går.

Viktoria har hittat rätt kille för jobbet.

Som hennes man.

Mer läsning

Annons