Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilt värre i Jädraås

Gästrikland är Äventyrsland i 2010 års upplaga av Wild Kids, med Furuvik som äventyrscentrum.
SVT startade inspelningarna i Jädraås i söndags, bland pustande ånglok i storskogen, och fortsatte med en lite vågad båttur till Eggegrund.
Sex barn i åldern tio till tolv år inledde den spännande kampen, som beräknas locka en miljon tittare till vart och ett av elva veckoavsnitt i vår.

Annons

Ett tåg kom lastat med wild kids och röken från det lilla ångloket steg upp mot den helikopter som följde och filmade äventyren vid Tallås station. Tre statister som lånats in från Jädraås skola – Kim Rehn, Rikard Andersson och Erik Sjödén – berättade att de hade haft ett ganska jobbigt men roligt uppdrag.

– Vi var fångar och satt jättelänge med händerna fastsatta mot ett träd innan vi blev befriade av wild kids, berättade de skrattande.

– Wild kids har aldrig startat med så mycket aktion, men fjärde gången måste man fläska på och göra det bättre än någonsin, säger programmets producent Simon Romanus.

Han är märkbart glad över att få göra det största barn- och ungdomsprogrammet i svensk tv.

– Bara Melodifestivalen är större. Helt fantastiskt!

Han berättar att deltagarna – Aimée Wallin, Stockholm, Emma Kjellander, Stockholm, Mattias Bendictsson, Ekerö, Hugo Selse, Trelleborg, och William Drake, Göteborg – lever i total ovisshet under de två veckor som inspelningarna görs. Och fler vilda barn kommer in i äventyren vartefter tiden går.

– Det här är det största äventyr de kommer att ha varit med om i livet, händelser som de aldrig kommer att kunna vara med om i verkliga livet.

Rikard Johansson, informationsansvarig på Tallås Järnväg, var glad över att tv-teamet tyckte att Tallås var en bra äventyrsmiljö.

– Själv såg jag inte mycket. Jag var konduktör på ett annat tåg, men det är alltid trevligt med uppmärksamhet från tv. Vi får kanske lite draghjälp så att folk får upp ögonen för oss och kommer hit för att åka tåg.

Att de ordinarie tågen fick vända i Tallås i stället för i Svartbäcken gjorde inte så mycket. Resenärerna fick köpa lite billigare biljetter och klagade inte.

Mer läsning

Annons