Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wesslegårds satsar på upplevelse och tapas – slår upp portarna på vintermarknaden i Ockelbo

/
  • Hotellrummet är klart, så när som på de roströda gardinerna som ska hängas upp.
  • Inne i ett av rummen som var relativt orört på tisdagen visar Ninja Revelj och Lars-Gunnar Wesslegård bilder på hur det såg ut när de tog över.
  • Dörrarna målas svarta, gamla kodlås är borta och dörren har fått detaljer i varm metallfärg, något som återkommer här och där i inredningen för att plocka upp de metallklädda pelare som finns i restaurangen.
  • Tapeterna på övre delen av väggen hittade de på webben och beställde från Kina.
  • Den varma metallfärgen i pelarna lyfts fram här och där i inredningen. Restaurangdelen hade börjat ta form när Arbetarbladet var på plats på tisdagen. Vid invigningen kommer man inte att känna igen sig lovar Lars-Gunnar Wesslegård.
  • Nyfikna som kikat in genom fönstret vid entrén har inte sett den stora förändringen, trappuppgången är helt i originalskick från 60-talet.
  • I bortre änden av centrumhuset finns Wesslegårds hotell och restaurang som är en del av Ninjas kök AB.
  • 4 mars öppnas dörren till Wesslegårds restaurang och hotell.

På Ockelbo vintermarknads första dag slår Ninja Revelj och Lars-Gunnar Wesslegård upp portarna till hotellet och restaurangen i centrumhuset.
– Mat är färger och smaker. Miljön ska spegla det, säger Lars-Gunnar Wesslegård.

Annons

Det är inte mycket som är sig likt i lokalen när Arbetarbladet hälsar på ett par dagar innan invigningen. Om lokalen tidigare såg ut som vitfisk och potatis påminner den nu mycket mer om det som ska serveras framöver, tapas från fem världsdelar.

Läs mer: Snart ny restaurang i Centrumhuset i Ockelbo

De vita väggarna i restaurangen har tapetserats i varma guldtoner, roströda gardiner hänger i fönstren och de väggfasta bänkarna har fått nytt utseende i tyger som matchar stolarnas juveltoner. Inne i hotellrummen har man samma tapeter, men i silver och svart.

Läs också: Säljes: 70-talshotell i Ockelbo

Tanken på att ta över i centrumhuset har de haft länge.

– 2014 började vi planera för hur vi kan göra så att det blir bra, säger Ninja Revelj.

Läs också: Centrumhotellet i Ockelbo i konkurs

De har jobbat i och drivit restauranger ungefär lika länge och tillsammans har de 72 års erfarenhet. Men inför invigningen får de rycka in en hel del som hantverkare. Till sin hjälp har de två anställda och familj som rycker in extra. På tisdagen fanns fortfarande mycket att göra och de arbetar långt in på natten.

– På fredag när vi öppnar kommer det att se helt annorlunda ut. Röda draperier kommer att rama in entrén, scenen och baren. Man ska få känslan av att vara på teater, säger Lars-Gunnar Wesslegård.

Mer läsning

Annons