Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlings nobbar alla intervjuer

Vill du läsa om hur det känns för Daniel Westlings föräldrar att sonen gör en osannolik resa – från man av folket till kunglig och påpassad?
Glöm det, några sådana artiklar blir det inte i Arbetarbladet inom en överskådlig framtid.
– De säger nej till samtliga intervjuer, meddelar Annika Sönnerberg, hovets informationssekreterare.

Annons

Sedan det blev officiellt att Daniel Westling och kronprinsessan förlovat sig har många journalister försökt få kontakt med Daniels föräldrar, Olle och Eva Westling. Men den som vill läsa om paret lär bli besviken. Via hovet meddelar de nu att de inte ger några intervjuer.

– De ställer inte upp för intervju och kommer inte att göra det heller, säger Annika Sönnerberg.

I samma sekund som det blev känt att kronprinsessans nya pojkvän hette Daniel Westling och kom från Ockelbo ökade intresset också för två andra Ockelbobor: Daniels föräldrar. Journalister, fotografer och även turister har de senaste åren frågat sig fram efter Westlings adress i Ockelbo.

När förlovningen blev officiell exploderade intresset. Ockelbo invaderades av media från alla håll och utanför Westlings villa på Marstrand flockades tv-team, fotografer och reportrar. Till Arbetarbladets redaktion i Ockelbo ringde kollegor från andra tidningar både i Sverige och utomlands, frågade efter detaljer om föräldrarna och undrade hur de skulle bära sig åt för att få kontakt med dem.

Själva höll paret Westling sig undan, var inte hemma under uppståndelsen och svarade inte i telefon. I kvällstidningarna har vi i stället kunnat se suddiga bilder på dem, tagna i smyg.

Några av bilderna togs när paret var i Stockholm under förra veckan, för att fira förlovningen tillsammans med kungafamiljen. De har redan tillbringat flera kvällar tillsammans med kungaparet – i fredags kväll deltog också Daniels syster Anna i en släktmiddag på Drottningholm.

Många har också hört av sig till hovet med förfrågningar om Westlings – men nu blir det alltså inga intervjuer.

– Åtminstone inte under en överskådlig framtid, säger Annika Sönnerberg.

Den enda intervju som hittills gått att läsa i rikspressen gav Olle Westling till Svensk Damtidning i samband med att han gick i pension från Sandvikens kommun i höstas. Då berättade han om varför han ville gå i pension, om sina fritidsintressen och att han såg fram emot att tillbringa mera tid med familjen.

Mer läsning

Annons