Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij ger gratis årskort till alla Ockelbobor

/

I år blir det gratis att besöka Wij trädgårdar – för alla som bor i Ockelbo kommun. Wij delar ut gratis årskort till alla kommuninvånare.
– De är våra absolut viktigaste ambassadörer och målgrupp, säger vd Tove Elvelid.

Annons

Nästa vecka bjuder Wij trädgårdar in till Vitsippsfest, en kväll med musik, dans och vårprimörer i trädgården. Samtidigt lanserar man årets nyhet: gratis årskort till alla Ockelbobor.

– Kommunen hjälper oss med listor så vi kan se alla som kan få årskorten. Nu hoppas vi att det är många som vill det, säger vd Tove Elvelid.

Anledningen är helt enkelt att man vill få en bättre relation till invånarna i kommunen.

– Vi vet att det finns Ockelbobor som inte går hit för att det kostar pengar och för att vi tar betalt för något som tidigare var alldeles gratis. Det känns viktigt att också de kommer till Wij.

Förra året kostade ett årskort på Wij trädgårdar runt 400 kronor och också då hade man rabatt på årskortet för Ockelbobor.

Elvelid uppskattar att runt 300 Ockelbobor köpte årskort.

– Självklart finns det Ockelbobor som inte kommer att komma nu heller, alla är ju inte intresserade bara för att de bor här. Men om vi fick dela ut 750 årskort nu vore det skitkul.

Också för andra besökare har man sänkt kostnaden för ett årskort rejält. Varje besökare får nämligen ett årskort efter att man betalat in sig en gång till trädgårdarna.

Satsningen är på försök och efter ett år ska man utvärdera det, se hur ekonomin påverkats – och därefter fatta beslut om det ska bli en permanent lösning.

– Vi måste tänka mera långsiktigt än så och inte bara titta på röda och gröna siffror varje år. Hade vi gjort det skulle Wij trädgårdar inte finnas kvar. Men jag tror vi kan vinna på det, både ekonomiskt och värdemässigt. Att öppna Wij trädgårdar i första hand gentemot Ockelboborna men också mot andra tror jag är en framgångsfaktor.

Mer läsning

Annons