Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij laddar inför prinsessbröllopet

/
  • LADDAR. Malin Eriksson, vd för Wij trädgårdar, laddar inför sommarens firande av prinsessbröllopet. ”Vi hoppas på flera tusen extra besökare till sommaren”, säger hon.

Tv-sändningar, festligheter och fler besökare än någonsin. När kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifter sig ska det firas med besked också i Ockelbo och på Wij trädgårdar – där man nu laddar för fullt.

Annons

– Vi ska fira bröllopet hela sommaren, säger Malin Eriksson, vd för Wij trädgårdar.

Ett tjockt täcke snö ligger över trädgårdarna och man kan luras att tro att Wij trädgårdar har gått i ide för vintern. Men när det är lågsäsong planerar man för nästa år och det kommer att bli något utöver det vanliga 2010. Under prinsessbröllopet i juni kommer Wij trädgårdar att få en framträdande roll i Ockelbos firande.

Under själva bröllopsdagen blir det i Wij som Ockelbobor och tillresta kommer att fira och det blir mat, underhållning och kanske en och annan tävling i trädgården.

– Man kommer till och med att kunna följa bröllopet på plats här i Ockelbo, säger Malin Eriksson som tillträdde som ny vd i Wij under hösten.

Samtidigt måste festarrangörerna tänka på att festligheterna ska vara roliga att titta på. Det kan nämligen bli tv-sändningar också från Ockelbo.

– Det måste bli tv-vänligt under dagen. Vi vill förstås se till att Ockelbo syns maximalt både på Sverigekartan och Europakartan. Vi får redan en hel del samtal, särskilt från Holland och Tyskland.

Buss för äldre?

Wij funderar också på olika sätt att se till att alla Ockelbobor som vill kan ta sig ut till Wij och vara med, kanske kan det till exempel bli en buss från äldreboendet.

– Det ska vara lätt för en Ockelbobo att komma hit och fira.

Också trädgården kommer att stå i bröllopsskrud under 2010. Temat blir brudklänningen och buketten, och det ska synas överallt.

– Vi installerar arrangemang i trädgården som påminner oss om att det ägt rum ett bröllop, det blir både gigantiska och små buketter överallt. Kanske gör vi en röd matta av blommor. Hela sommaren ska vara en folkfest.

Flera tusen extra

Sommarens utställning i Wij valsverk ser formgivaren Synnöve Mörk och floristen Gunnar Kaj, som ansvarar för blommorna på Nobelfesten, ut att stå för och den kommer också att kretsa kring klänningen och buketten. Och Wij trädgårdar har siktet inställt på en rejält ökad besökskvot under hela sommaren 2010.

– Vi hoppas på flera tusen extra besökare till sommaren. Året 2010 blir nog väldigt speciellt.

Mer läsning

Annons