Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij trädgårdar får låna pengar – men moderaterna reserverar sig

Annons

Kommunstyrelsen lånar ut 200 000 till Wij trädgårdar för att de ska klara sig fram till hösten. Men Kjell-Arne Persson, m, reserverade sig mot beslutet.

– De borde ha kommit till oss för länge sedan när de såg hur dålig ekonomin var. Nu var det väldigt sent flaggat, säger Persson.

I mitten av maj tog kommunalråd Magnus Jonsson ett delegationsbeslut om att låna ut 200 000 till Wij trädgårdar. Men man hade sammanlagt ansökt om det dubbla, för att klara ekonomin fram till turistsäsongen, och i måndags tog kommunstyrelsen ett nytt delegationsbeslut om att låna ut de resterande pengarna.

Men Kjell-Arne Persson var kritisk mot den ansökan som Wij trädgårdar hade skickat in och som vidarebefordrats till alla ledamöter.

– Varken riktlinjer eller åtgärdsplan inför framtiden fanns redovisat. Det fick vi vid sittande bord. Inte heller framgick det vad de hade gjort för att få tag i pengar, säger Persson.

Han anser också att Wij trädgårdar kom till kommunen i senaste laget:

– Som jag förstod det hade de förbrukat för mycket av aktiekapitalet om de inte fick lånet. Man måste ju ha koll på papperen, kalkyler och åtgärdsplaner.

Kjell-Arne Persson betonar att han är väl medveten om Wij trädgårdars betydelse för både kommunen och regionen.

– Naturligtvis vill man inte stjälpa ett företag. Men det är kommuninvånarnas pengar. Och om man lånar ut av kommunens pengar måste man beakta att de kan gå i konkurs och då har man tappat invånarnas pengar. Vi måste vara väldigt försiktiga med det.

Mer läsning

Annons