Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wij trädgårdar får två nya miljoner

Två nya miljoner kronor i driftsstöd till Wij trädgårdar, det blev resultatet efter omröstningen i Ockelbos kommunfullmäktige.
– Det var en bra debatt, säger kommunalrådet Magnus Jonsson (S).

Annons

Wij trädgårdar splittrar Ockelboborna. Vissa tycker att projektet bara kostar pengar, medan vissa hyllar satsningen. Så sent som för några dagar sedan skrev Eva Pettersson en uppmärksammad insändare i Arbetarbladet, "Det är inget svart hål".

Även politikerna är oeniga om trädgårdens betydelse för kommunen.

Men under måndagens möte i kommunfullmäktige klubbades beslutet igenom enligt förslaget, det vill säga att två nya miljoner ska skjutas till verksamheten för att undvika konkurs. Omröstningen slutade med 22 ja-röster mot 9 nej-röster.

Folkpartiet, Sverigedemokraterna och Moderaterna reserverade sig mot beslutet.

– Innan har Wij fått låna pengar, men nu handlar det om ett driftsstöd. Jag tycker att det är bra att man tagit ansvar eftersom det är en sådan akut situation, säger Magnus Jonsson, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

I ansökan till kommunen står det att sommaren 2015 inte vänt besökstrenden för parken, vilket har gett låga intäkter och nya likviditetsproblem.

Wij trädgårdar fick i slutet av sommaren därför två lån om totalt 600 000 kronor, på grund av bristande betalningsförmåga.

Men kravet för det nya lånet på två miljoner kronor, är att före första januari 2016 ta fram en långsiktig och hållbar lösning för drift och förvaltning av Wij trädgårdar.

– Det kommer krävas mycket arbete och samarbete framöver för att hitta en bra lösning, säger Magnus Jonsson.

LÄS OCKSÅ:

Wij trädgårdar i ekonomisk kris…

Wij trädgårdar förlänger sina lån

Mer läsning

Annons