Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10-miljonersvinst såld i Kungsgården

/
  • LÖPELD. Kassörskan Helena Nilsson är säker på att det nu kommer att gå som en löpeld i Kungsgården att någon vunnit 10 miljoner kronor.Foto: Pernilla Wahlman
  • OCKSÅ EN VINNARE. Wenche Moen Axelsson med dottern Anne-Kristine hoppade själv högt då hon fick veta att hon vunnit 80 000 kronor på Lotto.

Pensionärparets semestertripp till Gästrikland gjorde dem 10 miljoner rikare. De gjorde helt rätt när de valde Konsumbutiken i Kungsgården för att som varje lördag spela 18 kronor på Joker.

–Oj oj oj, nu ramlar jag nog ihop, var reaktionen från vinnaren.

Annons

Konsumbutiken i Kungsgården har tagit emot en lottokupong som gav rejäl utdelning på lördagen. En kvinna i 70-årsåldern tippade åtta enkelrader på stryktipset och kryssade för 10-kronors Joker. Med den nya upplägget av Joker får vinnaren 10–30 miljoner kronor beroende på insatsen.

– Hon satsade 18 kronor och har pensionen säkrad, säger Roger Björkman, redaktör på Svenska Spel i Visby.

I Konsumbutiken i Kungsgården är kassörskan Helena Nilsson på söndagens eftermiddag helt ovetandes om storvinsten.

– Åh herregud vad roligt, utbrister hon.

Kunden Wenche Moen Axelsson vet hur det känns att vinna mycket pengar. För elva år sedan kammade hon hem 80 000 kronor på Lotto i Norge.

– Jag hoppade så här högt, säger hon och måttar en halv meter med handen.

Hon säger att hon inte tror att chanserna varken ökar eller minskar att vinna mycket pengar i just den här butiken på grund av kvinnans miljonvinst.

– Det är större sannolikhet att bli påkörd här utanför än att vinna.

Förra gången satsade Wenche på en resa, men vad skulle hon göra om hon vann hela 10 miljoner?

– Betala av lån och spara pengar till min dotter, säger Wenche och syftar på 4,5-åriga Anne-Kristine.

Också Helena Nilsson vet hur hon skulle bete sig vid en storvinst.

– Det första jag skulle göra är att resa, säger hon drömmande.

Butiken har ännu inte fått någon bekräftelse från Svenska Spel på vinsten. När väl telegrammet kommer hamnar det på väggen bakom disken ihop med ett 20-tal andra.

– Många brukar titta på telegrammen, säger Helena Nilsson.

På söndagkvällen kom beskedet från Svenska Spel att den lyckliga vinnaren inte är från Kungsgården. I stället var det ett par från Stockholmstrakten som var på en liten semestertripp i trakten.

Vinnarna kommer att bjudas på flyg till Visby där hon får träffa representanter från en bank, bo flott och bli bjuden på restaurang.

– Det här hade man aldrig kunnat tänka sig. Nu kommer vi ha råd att resa utomlands, säger kvinnan, enligt ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Mer läsning

Annons