Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åringen häktad för mordförsök

/

Den 21-åriga kvinnan hade blivit drogad och sexuellt utnyttjad av mannen hon knivskar svårt. Det uppgav hon själv vid häktningsförhandlingen på fredagen.

Annons

Hon erkände att hon slog honom flera gånger med en slägga när han låg och sov och högg honom flera gånger med kniv.
Den unga kvinnan såg pressad, nervös och sliten ut när hon kom in till häktningsförhandlingen.
Åklagaren Christer Sammens berättade att hon på tisdagskvällen ringt på hos den 35-årige mannen som hon var bekant med sedan tidigare och bett att få sova över hos honom.

Knivdramat ägde rum på onsdagskvällen, ett dygn senare. I förhören har kvinnan erkänt knivattacken mot mannen
När hon vaknade upptäckte hon att hennes mobil och kamera var borta. När hon frågade 35-åringen sa han bara att någon annan tagit dem, och ignorerade sedan hennes frågor. Hon blev arg och kände sig kränkt. Sedan han somnat tog hon en slägga som låg på hatthyllan och slog honom flera gånger i huvudet. Hon hade även hittat en morakniv som hon sedan högg honom flera gånger med. Han fick bland annat ett djupt sår i armen så att blodet sprutade.

Han bad henne sluta och sa att han höll på att svimma. Men när han klev hur sängen för att fly fick han fler knivhugg i ryggen. Till sist tog han sig ut i trapphuset.
21-åringen bekräftade under häktningsförhandlingen i princip allt åklagaren berättat, inklusive ilskan över den saknade telefonen som motiv till misshandeln. Men sedan kom hon med ett tillägg, som var en nyhet även för åklagaren.
– Det stämmer att vi hade sex. Men han gav mig ett piller så att jag somnade och utnyttjade mig. Så nu har jag anmält honom för våldtäkt.

Enligt kvinnan drogades hon så kraftigt att hon sov hela onsdagen. När hon vaknade på kvällen var hon fortfarande drogad, och har därför svårt att minnas alla detaljer, till exempel var hon fått kniven från.
– Min telefon var borta och han bara ignorerade mig. Och han hade gett mig ett piller så jag somnade och utnyttjat mig. Då vart jag sne, sade 21-åringen med en uppgiven axelryckning.

Hon erkänner sig skyldig till grov misshandel, men tänkte inte döda honom.
Om hon blev försatt på fri fot lovade hon att lämna Sandviken och åka till sin pojkvän som bor på annan ort. Någon risk att hon skulle begå nya brott fanns inte, lovade hon.
– Polisen har lovat att leta rätt på min mobil och skicka den, så det är lugnt.
Men tingsrätten häktade henne misstänkt för mordförsök.

Mer läsning

Annons