Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åring häktades aldrig - begick nya brott

25-åringen gick fri från häktningen och direkt vidare för att begå nya brott. I helgen blev en hjälpsam 40-årig Sandvikenbo, som just vunnit pengar på spel, bestulen på både kontanter och spelkvitton.

Annons

Det var i förra veckan som den 25-årige mannen från Gävle och hans flickvän blev våldsamma när de skulle gripas efter att ha stulit varor ur flera butiken på Valbo Köpcentrum. De begärdes häktade för våld och hot mot tjänsteman men släpptes fria under häktningsförhandlingen.

Direkt därefter fortsatte 25-åringen begå nya brott. Han och flickvännen träffade på en 40-åring på krogen i Sandviken på fredagskvällen. 40-åringen firade att han vunnit pengar på spel och var så bussig att han både bjöd paret på öl och bjöd hem dem att bo över hos honom eftersom de själva saknade bostad.

När han vaknade på lördagsmorgonen var paret, som han just lärt känna, borta och även en hel del kontanter plus spelkvitton som 40-åringen ännu inte hade löst ut vinsten på.

Det var senare under lördagen som polisen kunde sätta 25-åringen i samband med stölden i bostaden. Då togs han nämligen in för fylleri till polisstationen i Sandviken och när polisen tömde hans fickor hittade de både pengar och spelkvitton.

25-åringen sitter nu åter anhållen misstänkt för stöld.

Mer läsning

Annons