Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 nya jobb ska hjälpa nyanlända

/
  • Här, nedanför Volvo, på Bredmossens industriområde i Sandviken öppnar Migrationsverket en lokal filial.

Migrationsverket öppnar ett servicekontor i Sandviken. Det innebär 25 nya arbetstillfällen och att asylsökande slipper åka till Söderhamn för att få hjälp.

Annons

Arbetarbladet har tidigare skrivit om planerna på att öppna ett lokalt servicekontor. Nu gör Migrationsverket verklighet av det.

Renoveringen av lokalerna som myndigheten ska hyra på Industrivägen 2 är i full gång.

– Det byggs för fulla maskiner och vi räknar att kunna flytta in under november, säger den nyrekryterade Sandvikenchefen Jörgen Ekdahl.

Den nya filialen vänder sig till asylsökande i Hofors, Sandviken och Ockelbo.

Under sommaren har det i sommar varit svårt att få hjälp för boende i asyllägenheter som Migrationsverket hyr i Österfärnebo. De har varit hänvisade till Söderhamn.

Att så många asylsökande kommer till anhöriga och boenden av olika slag i västra Gästrikland har varit huvudanledning till att man nu öppnar den lokala mottagningsenheten.

– Det är ett centralt beslut att vi ska finnas ute på ett annat sätt och det gör ju klart att vi kan ge en bättre service, säger Jörgen Ekdahl.

Asylsökande kommer kunna vända sig till Sandvikenkontoret med alla ärenden som ligger inom Migrationsverkets ansvarsområde och även få information om vart de ska vända sig med andra frågor.

För Sandviken innebär nyetableringen fler jobbtillfällen. 25 personer kommer att ha sin arbetsplats i huset som ligger nedanför Volvos verkstad på Bredmossen.

– Det är handläggare, assistenter och team ledare. Några kommer kanske flyttas internt men vi kommer också söka ny personal, säger Jörgen Ekdahl.

Som vi rapporterade om häromdagen förstärker Migrationsverket även i Gävle på grund av den ökade flyktingtillströmningen.

Antalet personer som jobbar med att hantera ansökningar om uppehållstillstånd har dubblerats.

Mer läsning

Annons