Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

250 tjänstemän fortsätter jobba heltid

/
  • SANDVIK. 250 av de drygt 1 200 tjänstemännen inom Sandvik Materials Technology, SMT, undantas från krisavtalet om kortare arbetstid.

Det blir fler tjänstemän som undantas från krisavtalet om kortare arbetstid på SMT i Sandviken. Sammanlagt 250 personer fortsätter jobba heltid – men det är osäkert hur länge.

Annons

– Vi fortsätter utvärdera var fjortonde dag, säger Bengt Larsson, fackordförande för medlemmarna i Unionen på SMT i Sandviken.

250 av de drygt 1 200tjänstemännen inom Sandvik Materials Technology, SMT, undantas från krisavtalet om kortare arbetstid. Redan i början av juli hade man kommit överens om att ett hundratal skulle undantas men enligt Bengt Larsson handlar det om flera.

– Det blir ungefär 250 personer. Men slår man ut det på alla sex månaderna blir det inte så mycket.

 

Hur lång period de undantagna tjänstemännen kommer att jobba är däremot inte säkert. Ett 90-tal som jobbar inom atom- och kärnkraftsområdet kommer enligt Larsson att jobba tills vidare, men för de övriga kommer man att fortsätta utvärdera behovet löpande.

– Vi har till exempel en provorder på belagda band. Där blir det ett kortare undantag. Men lägger företaget en order fortsätter undantaget.

Arbetarbladet har tidigare berättat att två av tre metallarbetare undantas från avtalet om kortare arbetstid som företaget och facket kom överens om för några veckor sedan.

 

Larsson konstaterar att det är viktigt att man inte "stryper sig själva" och har för liten bemanning när det kommer in nya ordrar. Samtidigt tror han att antalet undantag kommer att förändras ytterligare med de kommande utvärderingarna.

– Vi är egentligen inte nöjda och det tror jag inte att företagsledningen är heller.

Mer läsning

Annons