Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-åring körde på ex- sambo som förföljt henne

/
  • DALAGATAN. Polisen söker nu vittnen till det misstänkta mordförsöket på Dalagatan på måndagskvällen. Speciellt intresserade är man av en bilist som körde förbi och tutade åt den smitande bilen i samband med händelsen.

Den 41-årige Sandvikenbon har i åratal förföljt och misshandlat sin 31-åriga före detta sambo. På måndagskvällen körde hon på honom med en bil på Dalagatan och är nu misstänkt för mordförsök. Han ligger nedsövd på Akademiska sjukhuset med allvarliga skador.

Annons

Händelsen på Dalagatan på måndagskvällen rapporterades först som en trafikolycka där föraren smet från olycksplatsen. Men redan dagen efter greps kvinnan och anhölls misstänkt för att ha försökt ta livet av sin exsambo. Enligt uppgift medger hon i de första förhören att hon kört på honom, men hävdar att det inte var avsiktligt.

Påkörningen ägde rum strax efter 18.30. Det finns vittnen till händelsen men polisen söker fler personer som kan ha upplysningar att lämna.

– Speciellt söker vi efter en bilist som enligt uppgift körde förbi precis när olyckan skett, och signalerade åt bilen som kört på mannen. Den personen kan ha viktiga uppgifter att lämna, säger Torbjörn Säfström på polisens rotel för grova brott, som utreder händelsen.

Enligt uppgift har det skett andra kontakter mellan paret på Dalagatan under halvtimmen före olyckan.

– Påkörningen är slutet på en kedja av händelser, men jag vill inte gå in på vad det handlar om, säger Torbjörn Säfström.

Kvinnan är nu anhållen misstänkt för försök till mord. Enligt åklagaren Birgitta Fernlund är den troligaste utvecklingen att kvinnan begärs häktad inom ett par dagar.

41-åringens tillstånd betecknades i går som fortsatt allvarligt. Efter att först ha vårdats på Gävle sjukhus förflyttades han till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Där låg han i går, enligt uppgift, nedsövd som ett led i behandlingen av hans skallskador.

Mer läsning

Annons