Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åring misstänks för mordförsök mot poliser

33-åringen från Hofors som försökte köra på en polisbil i Sandviken på onsdagen är nu misstänkt för mordförsök mot poliserna.

Annons

Han är samma person som i förra veckan sökte upp och hotade en Sandvikenbo inför en rättegång, även den om ett mordförsök.

33-åringen är en kriminell som har funnits med i den så kallade mc-kriminaliteten i Gästrikland. För några veckor sedan rymde han från ett fängelsestraff.

Genast sökte han upp den 35-åring som utsattes för ett mordförsök av en 21-årig kvinna med slägga och morakniv i Sandviken i slutet av mars. Besöket gällde den kommande rättegången. 35-åringen hotades och uppmanades att tänka sig för vad han sade i rättegången, annars skulle "otäcka saker" kunna hända honom.

Efter det blev den efterlyste Hoforsbon ännu mer efterlyst av polisen. På onsdagsförmiddagen den här veckan fick en polispatrull syn på 33-åringen i en bil tillsammans med en kvinna. När polisen försökte stoppa dem vände paret sin bil och körde rakt mot polisbilen, som fick väja för att undvika kollision. Efter en lång polisjakt prejades rymlingarnas bil av vägen nära Stjärnsund.

Försöket att köra på polisbilen har nu graderats upp från ett försök till grov misshandel till mordförsök.

– Deras avsikt var att frontalkollidera med polisbilen, säger presstalesmannen Mikael Hedström.

33-åringen har nu återlämnats till kriminalvården för att fortsätta att avtjäna sitt fängelsestraff. Under tiden pågår polisutredningen om hans nya brott, bland annat övergrepp i rättssak och mordförsök..

33-åringen är tidigare dömd för en lång rad brott, bland annat stölder, misshandel och olovliga körningar.

Mer läsning

Annons