Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB varslar 266 anställda

ABB varslar 266 anställda på fyra orter runt om i Sverige om uppsägning. Merparten av de varslade arbetar i Västerås och Malmö. I Storvik berörs 16 anställda varav fem är tjänstemän.

Annons

Enligt Kerstin Rodell Lundgren, platschef på ABB Service i Storvik, är skälet till varslet den vikande orderingången sista kvartalet 2008 och första kvartalet i år.
Hur övertaligheten i Storvik ska lösas är ännu oklart. De anställda informerades om varslet igår.
– Vi kommer att inleda förhandlingar i nästa vecka. Vi får se vad resultatet blir. Så långt som möjligt vill vi försöka hitta lösningar för personalen inom ABB eller utanför företaget genom samarbetet med Trygghetsrådet, säger Kerstin Rodell Lundgren.
På ABB i Storvik finns i dag 98 anställda. Neddragningarna inom den svensk-schweiziska kraftkoncernen ABB slår alltså hårdast mot Västerås där 165 personer kan mista jobbet. Övriga orter som drabbas är Malmö där 55 personer varslas, 30 anställda i Ljungsbro och 16 i Storvik. Av de totalt 266 varslade är 221 tjänstemän. Neddragningarna sker i divisionerna Process Automation, Robotics och Service.
– Reaktionerna är fullt förståeliga. Alla tycker att det är tråkigt att det blir varsel, och kämpigt att vi lider av den här lågkonjunkturen, säger Kerstin Rodell Lundgren.

Mer läsning

Annons