Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarlig båtincident vid bryggan i Bångs

Föräldern drog båtens gasreglage åt fel håll och körde i hög fart upp på bryggan i Bångs. Alla tre i båten kastades ur. Den otäcka incidenten inträffade mitt under måndagskvällens jollesegling för barn och ungdomar.
– Det var bara tur att ingen kom i vägen, berättar ett vittne.

Annons

Föräldern var ute i en av följebåtarna, en utombordare med en motor på 15 hästkrafter. När båten närmade sig bryggan gick allting fel. Teorin är att föraren drog reglaget åt fel håll och gasade i stället för att sakta ned. Båten kom upp med fören på bryggan och välte och föräldern samt dess två barn som färdades i den kastades ur. Två hamnade i vattnet och en på bryggan.

– De skadade sig inte som tur var. Vi kan bara tacka försynen att det inte hände något värre, säger Karl-Gösta Naenfeldt, ordförande i Sandvikens Segelsällskaps seglingssektion.

När olyckan inträffade var det mycket folk i vattnet. Förutom jolleseglingen för barn och ungdomar var det även segling för funktionshindrade på platsen. Enligt ett vittne till händelsen var det bara turen som gjorde att ingen kom i vägen för den skenande båten.

Segelsällskapet ställer inga andra krav på de som kör följebåtarna än att de ska vara sjövana och kunna kontrollera dem. De får ingen genomgång eller utbildning innan. Enligt Karl-Gösta Naenfeldt var det inte heller första gången som föräldern körde båten.

– Vi får försöka ta lärdom av det som har hänt och diskutera det här inom sektionen, säger han.

En undersökning av båten har inte visat på några tekniska fel.

Mer läsning

Annons