Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångerfull man får fängelse för våldtäktsförsök

Sandvikenbon är mycket ångerfull efter våldtäktsförsöket mot sin sambo i maj. Han dömdes på onsdagen till ett år och sex månaders fängelse.

Annons

Paret hade varit på fest hos bekanta. När de kom hem var båda berusade. Han var svartsjuk och började anklaga henne för saker och krävde att de skulle ha sex. Han överföll henne i trappen, där polisen hittade hennes kläder utspridda. Från sovrummet försökte hon ringa 112 och flydde sedan naken ut genom ett fönster.

Sambon minns nästan inget av det som hände. Även kvinnan har suddiga minnesbilder, bland annat därför att hon blev så rädd. Sambon följde efter kvinnan i sin bil som han satt i när polisen grep honom.

Tingsrätten bedömer att det var mycket nära att han lyckades genomföra våldtäktsförsöket. Han använde mycket våld och straffet ska därför ligga nära en fullbordad våldtäkt. Straffet blir ett och ett halvt års fängelse, inklusive rattfylleriet.

Enligt kriminalvårdens utredning om lämplig påföljd har mannen efter händelsen varit mycket ångerfull, och inte kunnat förstå hur det kunde hända. Han bedöms ha behov av behandling för riskbruk av alkohol. Han har också förklarat sig villig att genomgå en ettårig psykoterapeutisk behandling.

Mer läsning

Annons