Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ann-Charlotte gör en god gärning för Årsunda IF

/
  • INITIATIVTAGARE. Ann-Charlotte Andersson tog tag i problemet och fixade en loppis för att samla in pengar till dansbanan. Här tillsammans med två andra medhjälpare. Från vänster: Maja, Ann-Charlotte och Hanna.

Den gamla dansbanan i Årsunda behöver repareras. Genom ett hål i taket regnar det in och Årsunda IF har själva inte råd att laga det. Ann-Charlotte Andersson tog saken i egna händer och startade en loppis där pengarna ska gå till ett nytt tak och en diskmaskin.

Annons

Gamla glas och tallrikar, julgranspynt, julsaker och böcker om vartannat står uppradat på långbord inne i den gamla dansbanan från 1920-talet på Årsunda idrottsplats. Allt på Ann-Charlottes initiativ.

– Jag ville att vi skulle rädda stället. Det ligger mig så varmt om hjärtat och sen har jag två döttrar som spelar fotboll här, säger hon.

Hålet i taket har funnits i nästan ett och ett halvt år och bara blivit värre. Senaste tidens regnande har inte gjort saken bättre. Kommunen vill inte betala och Årsunda IF drivs ideellt och har inte råd.

– Vi kunde inte vänta längre, vi var tvungna att få in pengar. Jag var ute och lade små lappar i allas brevlådor i Årsunda för att få folk att skänka saker till loppisen. Pengarna ska gå till att rusta upp dansbanan och det var jättemånga som ville ställa upp, säger hon.

Sedan i lördags har prylarna funnits på platsen och Ann-Charlottes två 14-åriga döttrar var med och satte prislappar på fynden.

– Alla som bor här är så förtjusta i stället och vill ha det kvar. Vi har fått in massor av grejor. Bland annat två dödsbon, säger Ann-Charlotte.

Själva loppisen startade i måndags och redan första dagen var en kassasuccé.

– Vi sålde för 7 500 första dagen och det är jättebra. Nu hoppas vi att vi lyckas fortsätta så.

Dansbanan och de övriga lokalerna brukar hyras ut till allmänheten för fester och evenemang, men på senare tid har det varit dåligt med det, berättar Ann-Charlotte.

– Vi har ingen diskmaskin i köket och då tänkte vi att pengarna även ska räcka till det. Det förenklar uthyrningen av lokalerna. Ingen vill diska för hand, säger Ann-Charlotte.

– Alla är välkomna hit, inte bara de som är med i en förening, utan vem som helst får hyra lokalerna. Nu hoppas jag att så många som möjligt ställer upp både med att skänka saker och att arbeta med lagningen av taket så att vi får fint här. Framför allt hoppas jag att många kommer hit och handlar, säger Ann-Charlotte.

Mer läsning

Annons