Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda positiva till vd-bytet

/
  • En extern rekrytering kan vara positivt. Det tycker Jonas Åslund, som arbetar på band. ”Med Peter Gossas blev det ju väldigt bra, han fick verkligen ordning på skutan”.
  • Inte överraskad. Johan Andersson på Stålverket tycker inte att beskedet om att Sandvik får ny vd kom som någon överraskning. ”Lars Pettersson har ju ändå suttit i nio år, och det är väl ungefär så lång tid som en vd brukar stanna”.
  • Visste inget. Susan Samir på SMC H3 fick reda på nyheten om vd-bytet av Arbetarbladets reporter. Kollegan Jessica Ädel hade hört om det på radion, men tror inte att bytet får någon större betydelse för folket på golvet. ”Men några nya idéer kanske han har med sig och det är ju positivt i sådana fall”.

– Det kan vara positivt med någon utifrån. Med Peter Gossas blev det ju väldigt bra, han fick verkligen ordning på skutan.

Det säger Jonas Åslund som arbetar på band, en av de Sandvikanställda som Arbetarbladet har pratat ny vd med.

Annons

De flesta som Arbetarbladet träffar på utanför centralporten på tisdagseftermiddagen har bara som hastigast läst nyheten på intranätet eller hört den på radion.

En nyhet

Susan Samir på SMC H3 har inte ens gjort det.

– Nej, det är helt nytt för mig. Vad sa du att nya vd:n heter? Faxander? Ingen som jag vet något om, säger hon.

Hennes kollega Jessica Ädel har hört om vd-skiftet, men tror inte att bytet får någon större betydelse för folket på golvet.

– Men några nya idéer kanske han har med sig och det är ju positivt i sådana fall.

Överraskning

Joel Loikkanen på Stålverket tycker att det är en överraskning att nya vd:n är rekryterad utifrån.

– Annars brukar ju cheferna plockas från de egna leden, det finns en tydlig hierarki här. Men det kan ju vara dags för något nytt, säger han.

– När vi pratade om det under skifte var nog uppfattningen ändå att det här var på tiden.

Så mycket snack verkade annars nyheten inte ha skapat på arbetsplatserna eller i fikarummen.

Positivt med föryngring

– Vi pratade faktiskt inget alls om det, men det är väl positivt med föryngring, säger Johan Andersson på Stålverket.

– Och så överraskande är det ju inte. Lars Pettersson har ju ändå suttit i nio år, och det är väl ungefär så lång tid som en vd brukar stanna, tillägger han.

Inte heller Jonas Åslund på band pratade med sina kollegor om nya vd – eller den gamles avgång.

– Jag tror att det kan vara bra med någon utifrån, en som är ung och hungrig. Lars Pettersson får väl sätta sig under en palm ett tag, pengar är ju knappast ett problem. Men han har varit omtyckt på Sandvik, så han får nog snart något nytt erbjudande.

Mer läsning

Annons