Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetarbladets granskning avslöjar dubbelfakturering

/
  • DUBBELFAKTURERING. Saik bandy hade redan gjort upp med Sandvikens kommun om de uteblivna hyresbetalningarna för hösten 2008 när Göransson Arena ville ha betalt en gång till. Efter Arbetarbladets granskning minskade Saiks skuld till arenabolaget från 400 000 kronor till 237 000.  Göransson Arenas vd Maya Olsson säger att det blev ett fel i underlaget.

Saik bandy har en stor skuld till Göransson Arena AB för obetalda Jernvallenhyror och för obetalda biljetter vid arenainvigningen.

Men skulden är inte alls lika stor som den summa som arenabolaget planerat att driva in.

Arbetarbladets granskning av avtalen avslöjade i går att Saik är skyldig 237 000 kronor och inte begärda 400 000.

Annons

Saik bandy har stora ekonomiska bekymmer och ligger bland annat efter med betalningen av hyror till kommunägda Göransson Arena AB, som sedan 1 januari i år sköter driften av hela Jernvallenområdet.

Nästan 400 000 kronor

Den fordran på Saik som arenabolaget i går uppgav sig ha var 398 956 kronor. I summan ingick hela säsongshyran för 2008–2009 på 325 000 kronor samt obetalda biljetter värda 65 000 kronor från invigningsfesten och 8 956 kronor för hyra av A-hallen.

– Vi ska träffas på måndag och diskutera hur vi ska hantera den här situationen, sade vd:n Maya Olsson.

Bekräftade beloppet

Saiks ordförande Rune Nyberg bekräftade beloppet 400 000 och sade att diskussioner om betalningen pågår.

Men när Arbetarbladet granskade avtalen avslöjades det att Saik var på väg att bli dubbelfakturerad för första halvan av säsongen 2008/2009.

Den uteblivna hyresbetalningen för den perioden är redan reglerad enligt ett specialavtal mellan Saik bandy och kultur- och fritidsnämnden (se separat artikel).

– Det var ju trevligt att få veta det. Vi håller på att gå igenom alla avtal och vi hade upptäckt det till sist om inte du hunnit före, sade Rune Nyberg, lättad över att plötsligt ha fått skuldbördan minskad med 162 500 kronor

Bekräftade felfaktureringen

Maya Olsson bekräftade i går eftermiddag den felfakturering som Göransson Arenan AB var på väg att göra sig skyldig till.

– Det hade blivit ett fel i vårt underlag, sade hon.

Kultur- och fritidschefen Bo Eriksson var förvånad över missförståndet och menade att avtalen är klockrena.

– Göransson Arena AB tog över driften av Jernvallenområdet 1 januari. Innan dess hade vi ansvaret och vi driver in våra egna fordringar, sade han

Fordringsägare väntar

Saik bandy har under sommaren haft en djup likviditetskris. Flera fordringsägare väntar på betalning. Skuldsanering pågår och Rune Nyberg tycker att det börjar se förhoppningsfullt ut.

– Nästan alla sponsorer fortsätter glädjande nog att stödja oss och till skillnad från många andra föreningar har vi inte behövt ställa in några lönebetalningar.

Ingen risk för att Saik bandy går i konkurs?

– Nej, inte som vi bedömer det nu. Jag och de övriga i styrelsen skulle inte ha hoppat på det om vi inte trodde att vi kunde ro det i land.

Mer läsning

Annons