Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Wilhelmina säljer kläder

Under pompa och ståt, och med ”kung Oscar II” vid sin sida, skjutsades årets Wilhelmina till stationshuset. Årets pristagare är egen företagare och ekiperar kvinnorna i Storvik.

Annons

På måndagen var det dags för den årligen återkommande Wilhelminadagen i Storvik, där man uppmärksammar den rikskända entreprenören Wilhelmina Skogh som på 1800-talet bland annat drev järnvägsrestaurang och hotell just i Storvik. Flera av besökarna var klädda i tidstypiska kläder och en lång rad veteranbilar stod uppställda längs stationsplanen.

Årets Wilhelmina, som tillkännagavs i går, är Karin Osmund som driver klädaffären Osmunds. ”För hennes kreativitet och vilja att lyckas som kvinnlig företagare. En tillgång för sin hembygd i 32 år”, var en del av juryns motivering. Som traditionen bjuder hade årets Wilhelmina fått åka i fin veteranbil, tillsammans med ”Oscar II”, till arrangemanget.

– Det känns jätteroligt, säger Karin Osmund själv med ett leende mellan alla grattiskramar och gratulanter.

Wilhelminadagen fortsatte sedan bland annat med ett samtal mellan arrangörsgruppens Carl-Adolf Murray och Ingela Östlund, som arbetar med en bok om Wilhelmina Skogh.

Mer läsning

Annons