Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arga grannar har fått nog

/
  • ARGA GRANNAR. Grannarna Fredrik Sågström, Jan Knief, Robert Budai, Markku Sipola, Leif Johansson och Susanne Brandt är trötta på all skadegörelse som varit den senaste tiden. Nu vill de se att det blir stopp på förstörelsen.

Repade och sönderslagna bilar, krossade fönster och belysningar. Grannarna på Getostvägen i Sandviken är både arga, upprörda och frustrerade över den skadegörelse som sker i deras bostadsområde.

– Om inte polisen eller kommunen gör något åt detta så får vi ta saken i egna händer, säger en av de upprörda grannarna.

Annons

När Arbetarbladet träffar några av de grannar som bor på Getostvägen råder en uppriven stämning. Deras bilar har fått både repor, krossade backspeglar och punkterade däck. Någon har till och med ristat in ett hakkors på motorhuven till en av bilarna.

– Vi måste få ett stopp på detta nu men vi har ett rättsväsende som är totalt jäkla fel. Vi har lämnat in en anmälan, men polisen gör ingenting åt det, det finns ingen prioritet, säger de och då kommer ärendet troligtvis att läggas ner.

Grannarna berättar att bostadsområdet tidigare var en väldigt lugn och trygg plats, men sedan i slutet av april i år började saker hända. Tre gånger sedan dess har några för grannarna och polisen i Sandviken okända gärningsmän vandaliserat och förstört bilar kring området Getostvägen.

– Jag har pratat med de berörda i området och jag förstår att de är upprörda, men eftersom vi inte har någon gärningsman finns det inte så mycket vi kan göra i nuläget. Vi måste prioritera mord och ungdomsvåld, säger Lars Ljunggren, närpolis.

10 till 11 juli inträffade den senaste händelsen och då hade några gärningsmän vandaliserat hela sju bilar i området. Skadegörelse på uppemot 100 000 kronor.

– Vi har bott här i flera år och det har aldrig varit så här, det blir det bara värre och värre. Vi kommer nog att starta ett medborgargarde om inget händer och sätta upp övervakningskameror i området, säger en granne.

De tror att det är ett ungdomsgäng som går runt och att de bor i närheten. Men ingen av dem har sett någon, så än länge är det bara spekulationer.

– Vi vill rikta ett ord till föräldrarna till dessa ungdomar. De måste börja ta ett ansvar för sina barn så att de inte gör så här. Vi vill kunna sova på nätterna och inte behöva oroa oss för vad som ska hända härnäst, säger alla instämmande.

Mer läsning

Annons