Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arga Snickaren fixade plats för familjemys

/
  • Linda Jansson och Peter Hedberg njuter i det nya mysrummet som nu finns i den en gång överbelamrade källaren. Nu behöver inte längre minstingen Liam sova i garderoben och Emilia och Felicia behöver varken dela rum eller säng.
  • Julias rum går i vitt och rosa. Längst till vänster sitter Emilia och i sängen sitter den stolta ägaren av rummet – Julia – mellan lillebror Joel och lillasyster Felicia.
  • Källaren var ett kaos när
  • Med fem barn i familjen blir den en hel del aktiviteter varje vecka och en viktig del är förstås läxläsningen. Här kan barnen läsa sina läxor och ta en paus och spela skojiga spel när de pluggat färdigt.

Nu finns det plats för både familjemys och egen tid hemma hos Peter och Linda som träffades på kyrkogården och blev ett par.

– Nu kan vi lägga all tid på att bli en familj, säger de om hjälpen de fick från "Arga Snickaren"-gänget.

Annons

När änkan Linda och hennes tre barn flyttade in hos änkemannen Peter och hans två barn i det stora huset fanns det inte plats för alla barnen.

– Det var jätteviktigt att alla barnen skulle få egna rum och kunna vara för sig själva om de behöver, säger Linda och konstaterar att även barnen behöver utrymme för deras sorg.

Det var hon som kom med idén att familjen skulle ta hjälp för att få de bästa förutsättningarna för att skapa en ny familj.

Linda skrev till programmet "Arga snickaren" i juni och veckan efter ringde de upp och månaden efter stormade teamet, med snickaren Anders Öfvergård, i spetsen, in hos familjen i Sandviken.

– Hjälpen var helt ovärderlig. Nu kan vi ägna oss åt att svetsas samman och rå om varandra i stället för att ägna all ledig tid åt att slita med renovering, säger paret som fick en del hjälp med annat än bara renoveringen.

– Det var oerhört jobbigt att röja och slänga. Det var mycket minnen och inte helt lätt med en kamera i ansiktet, säger Peter som ändå är oerhört tacksam för den spark i baken familjen fick av filmteamet.

Alla barnen fick eget rum och i den överbelamrade källaren skapade man mysytor, läxrum och massor av förvaring för familjen som nu har sju medlemmar.

– Anders var kanonbra, inte alls särskilt arg. Han sa som det var bara och satte fingret på vad vi verkligen behöver bli bättre på, säger Linda.

Mer läsning

Annons